Ježek Pestrý

29. října 2006 v 10:52
Žije v Jižní Asii. Vzhledem i chováním se podobá ušatému, je však ještě hustěji pokryt bodlinami a na hlavě má holou plošku - plešku! jeho zbarvení je mimořádně přizpůsobivé, a to od velmi tmavých až po skoro bílé. Je tak připraven k životu v poušti, suchém křovinatém porostu a vyprahlé travami porostlé krajině. I on v době nepříznivých životních podmínek upadá do nehybného stavu.
Jako hnízdo vyhledává přirozené útvary jež mu poskytnou úkryt, především skalní trhliny.
K obživě loví hmyz, štíry a jiné malé potvůrky, vyhledává ptačí vejce a také se přiživí na zdechlině. Když má možnost, tak si nosí do hnízda zásoby na pozdější dobu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.