Kormorán Modrooký

25. října 2006 v 22:27 |  Zvířátka na Antarktidě
KOROMORÁN MODROOKÝ
Tento výzračný černobíle zbarvený kormorán s modrými kroužky kolem očížije na jižní polokouli a vyskytuje se hlavně na skalnatých březích a ostrovech. Je velmi pospolitý a v zimě tvoří hustá hejna, která loví potravu na volném moři dál od břehů. Rozeznává několik poddruhů kormorána modrookého, které se liší zarvením a barevnými znaky.Je dlouhý 68-76cm a váží 2,5-3,5kg. Je to částečně tažný pták. Není ohrožený.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.