Srstín Krysí

28. října 2006 v 11:16 |  Zvířátka v Asii
Vyznačuje své teritorium pachovými značkami stejně jako jiní srstíni; pach připomíná hnijící cibuli. Srstín krysí(nebo srstín Rafflesiův) připomíná kombinaci ježka a malého prasátka, má hrubou, ježatou, černě a šedobíle pruhovanou srst s hrotitými pesíky, ocas dlouhý, šupinatý¨, skoro holý. Je samotář, ve dne odpočívá v doupěti nebo v nějaké štěrbině, v noci hledá potravu-malé živočichy např. hmyz, také plave ve vodě a loví tam ryby a jinou vodní zvěřinu. Je dlouhý 26-46cm. Jeho ocas jedlouhý 16-30c¨m. Váží 0,5-2kg. Není ohrožený.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eva zalesikova eva zalesikova | 6. září 2008 v 14:46 | Reagovat

kokot

2 lukas bezak lukas bezak | 6. září 2008 v 14:47 | Reagovat

hmm takeho mam v rozkroku mnam mnam,

3 eva zalesikova eva zalesikova | 6. září 2008 v 14:51 | Reagovat

je hovno

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.