Tučňák Uzdičkový

22. října 2006 v 20:05 |  Zvířátka na Antarktidě
Je charakteristický tenkou černou čároutáhnoucí se od ucha k uchu pod zobákem.Shora je převážně modročerný a spodní část těla,tváře,bradu a hrdlomá bílé. Přednostně se vyskytujena slabších plovoucích ledových polích;rozmnožuje se ve velmi hustých koloniích´, někdy početných, které jsou v pobřežní zóně na místech, kde není led. Hnízda jsou kruhovité plošky vystlané kamínky s mělkou hnízdní kotlinkou a často jsou na nich kosti a peří. Úspěšnost hnízdění u tučňáků uzdičkových se velmi mění-je nižší v létech, kdy mořský led přetrvá u kolonií,protože omezuje dospělým přístup k moři a tutíž k potravě. Jsou vysocí 70-75cm. Jejich hmotnost jsou3-4,5kg.Není zapsán mezi ohronými druhy živočichů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.